Hogyan születik egy ÉRkezés énEK®?


A módszer folyamata terápiás szemléletű beszélgetéssel indul, amelynek során feltérképezzük az édesanya (vagy szülők) igényét, majd az őt foglalkoztató témákat, kapcsolódási minőségeket, családi dinamikát.
A folyamatban aztán finoman vezetem át az édeasnyát, a családot a kogníció világából a zenei hangok és ritmus segítségével a mélyebb rétegekbe, a tudatalatti tartalmak érinthető területeihez. Így könnyebbé és egyértelműbbé válik az alkotói folyamat, s olyan hangok, ritmusok és szöveges mondanivalók találják meg a helyüket, amiket tudatos gondolkodás mentén nem feltétlenül sikerülhet elérni.

A zenei alkotást hangszeres segítség kíséri, az édesanyának módjában áll könnyen megszólaltatható hangszereket választania és használnia, illetve szükség esetén magam is hangszert használok a dallam és ritmus közös formálásához.
Az alkotás azt a gyermeki kreativitást és énhatékonyságot igényli, amit mai életmódunkban jellemzően kevéssé használunk. A megszokott "készen kapott" termékek és lehetőségek gazdag világában egy olyan módszert szeretnék megmutatni, amellyel saját erőforrásainkra támaszkodva, elmélyült munkában, a kreativitásunk igénybevételével a zenei szabadság szárnyain "repülhetünk" magunk és babánk felé, és egy maradandó, egyedi és örökérvényű alkotást hozhatunk létre.

A módszer folyamata kb. másfél órát vesz igénybe. Ez lehet akár rövidebb idő is, persze hosszabb is, de a munkafolyamat mindenképp az ÉRkezés énEK® megszületésével ér véget. A frissen született dalt hanganyag formájában rögzítjünk, hogy újra hallgatható, tanulható legyen.