Rólam


Szántó Dóra Viola vagyok, az ÉRkezés énEK® létrehozója, zeneterapeuta és perinatális tanácsadó - az országban egyedüli ezzel a végzettségegyüttessel.

Zeneterapeuta és perinatális tanácsadó diplomáimat azért szereztem, hogy szakmailag megalapozottan segíthessek, támogathassak nőket, anyákat, leendő anyákat, gyermekeket, családokat a kapcsolódás, nőiség, szerepvállalások, szülés-születés témaköreiben.

Mozgás, érintés, zene, hang, szülés-születés, természet, hagyomány, egészség... Ezen témák mentén halad és alakul életem. Úgy születtem a világba, hogy valójában nem születtem. Ennek köszönhetem belső indíttatásomat, érdeklődésemet a természetes életmód és szülés témája iránt - sokat tanultam, épültem a születésem traumájának feldolgozásából, majd még többet épültem gyermekeim természetes szülésének élményéből. Ezt a tudást szakmailag a perinatális tanácsadói képzés tette teljessé.

A művészetek befonják, átölelik életemet. Szüleim festőművészek, a festmények jelenlétében, az alkotói folyamatok természetességében nőttem fel. Az ének, a zene szervesen átjárták létemet - édesanyám tudatosan és ösztönösen egyaránt zenével növelt. Aztán a zene és a mozdulat kapcsolata vált jelentőségteljessé életemben, táncoltam, amennyit csak tudtam. A segítés, gyógyítás, lélek és egészség témái egyre jobban érdekeltek, bontakozott bennem a hasznosság vágya. A táncot sem tudtam puszta előadói műfajnak tekinteni, azt kerestem, hogy hogyan jelenhet meg benne a lélek, a lélek nehézségei, miként lehet ezeket megélni, hogyan lehet mozdulattal, hangzó mozdulattal segíteni. Így kezdett összeérni a zene, a tánc és a gyógyítás az életemben. Az emberi hang öngyógyító és gyógyító erejét saját bőrömön tapasztaltam, azt hiszem, ez segített hozzá, hogy elvégezzem a zeneterapeuta továbbképzést.

Védjegyes Ringató (Magyar Örökség Díjas módszer) foglalkozásvezetőként az édesanyákat és a legkisebbeket támogatom az énekhang és zene szeretetének megélésében a közös éneklés varázslatos útján.

A hang gyógyító és lélekemelő erejét szívesen használom, s teszem ezt gyermekeim nevelésében, de szertartásokon, zenekarban, színpadon is - ahol az élet épp helyet ad vagy kér a dalnak, hangnak...

facebook