ÉRkezés énEK® – különleges ajándék dalban

Szeretnél egy saját dalt babádnak? – Te magad megalkothatod!

Egyedi, csak a Tiétek és egy életen át elkíséri gyermeketeket.

Az ÉRkezés énEK® egy különleges ajándék és tapasztalás az egész családnak:

  • Életreszóló ajándék a gyermeketeknek
  • Izgalmas alkotói folyamat Nektek, szülőknek
  • Kapcsolódás elmélyülése mindőtöknek

Az ÉRkezés énEK® egy általam kidolgozott módszer, melynek célja, hogy az édesanya és akár vele együtt az édesapa, a segítségemmel, belső erőforrásaiból létrehozhassa azt az éneket, amely magzatának ill. magzatáról szól, és amelynek középpontjában a számára fontos kapcsolatukat jellemző témák, fantáziák jelenhetnek meg.


Mindőnkben nem élhet azonos mértékben az alkotás készsége, de mindőnkben felébreszthető, felszínre hozható segítséggel. Ezért különösebb zenei érzék vagy zenei előképzettség és jártasság nélkül is bátran bele kezdhetsz az ÉRkezés énEKetek megalkotásába.


Hogyan születik egy ÉRkezés énEK®?

A módszer folyamata terápiás szemléletű beszélgetéssel indul, amelynek során feltérképezzük az igényeiteket, majd a Benneteket foglalkoztató témákat, családi dinamikát.
A folyamatban aztán finoman átvezetlek a gondolatok világából a zenei hangok és ritmus segítségével a mélyebb rétegekbe, a tudatalatti tartalmak érinthető területeihez. Így könnyebbé és egyértelműbbé válik az alkotói folyamat, s olyan hangok, ritmusok és szöveges mondanivalók találják meg a helyüket, amelyeket tudatos gondolkodás mentén nem feltétlenül sikerülhet elérni.

A folyamat kb. másfél órát vesz igénybe. A frissen született dalt hanganyag formájában rögzítjünk, hogy újra hallgatható, tanulható legyen.

Több család életét gazdagítja már ÉRkezés énEK® – néhányuk véleményét itt olvashatod:

"Hihetetlen tapasztalás volt hogyan kapott teret és időt a belső folyamatunk. Pont mint egy szülés kísérésnél. Pár irányított kérdése ráhangolt minket egy mély beszélgetésre, aztán abból lettek szavaink, ritmusunk, dallamunk... formáltuk, leírtuk, énekeltük és egyszer csak azt vettem észre, hogy igen megvan. NEM ő írta nekünk, nem mi írtuk, hanem kifejeződött belső világunk egy szelete.... Így érkezett meg a dalunk hozzánk Dóra segítségével!" (szülőpár)

"Döbbenetes dolog történt. Miután nálad jártam és elkészült a dal, egy héttel később egy zenei programon tanultunk a gyerekekkel egy gyerek dalt, ha jól tudom egy indián dal. Én csak ott ültem és hallgattam és azon gondolkodtam, hogy találhatott meg pont most pont az a dal. Szinte teljesen ugyanaz a hangkészlete, össze is lehet énekelni a kettőt a gyerekek imádják és azóta is együtt énekeljük őket. Közben lett neve is a kisbabának, mondanom sem kell, szintén beleillik a dalba. Nagyon köszönöm a lehetőséget, azóta is minden kismamának ajánlottam akivel találkoztam, ha teheti próbálja ki az ÉRkezés énEK®-et. Nagyon tetszett ahogy ránk hangolódtál, a babára is rám is, a családunkra is. Nem csak egy ének született, hanem kapcsolat is. Mivel negyedik gyermek, ez nem mindig egyszerű. Köszönöm még egyszer!" (Andi)

"Izgalommal és lelkesen készültem a közös leülésre. Habár kreatívnak tartom magam, ott teljesen leblokkoltam és nem tudtam szárnyalni éreztem hogy zenében kreatívnak lenni teljesen mást jelent, mint az élet egyéb területén. És lám nagyon segített ahogy vezetted a folyamatot." (Júlia)

"Fogalmam sem volt, mi fog kisülni a találkozásból. Nem tudtam elképzelni, hogy egy alkalom alatt megszülethet egy dal, amit mi írunk, ami nem fog eröltetettnek hatni, ami tetszeni fog... Sosem csináltam hasonlót. Mégis megtörtént a számomra elképzelhetetlen: megszületett a dal és az volt az élményem, hogy közösen, mi négyen, a még meg nem született gyermekünkkel együtt hoztuk létre a Te segítségeddel. Meghitt és kreatív légkört teremtettél és szelíden, szinte észrevétlenül de magabiztosan vezetted a folyamatot. A születés előtt sokat énekeltem a kocsiban egydül munkába menet és megható volt így várni kisfiamat. Mióta megszületett hálás vagyok, hogy nem valami idióta gyerekdalt kell ismételgetnem, hanem van egy ének, ami a miénk, amit dúdolhatok neki miközben ringatom. Hálás csodálattal köszönöm neked." (Miklós)

"Az első nap nem tudtam eldönteni, hogy a miénk ez az ének, vagy "mutogathatom". Aztán felszabadultabb lettem és megmutattam 2-3 jó barátnak. Ez is egy folyamat volt bennem. Emocionális alapú ajándékok amiket kaptam általa: Azóta tudom ...-t nevén nevezni. Azóta szeretem a kétévest is egészen máshogy, picit jobban őt szeretem és nem az általam elvárt képet. Azóta magamra is egészen másként gondolok." (Júlia)

"Olyan ez az ÉRkezés énEK® mint a népmesékben a varázslatos tárgyak, sose tudhatod mikor lesz rá szükséged!" (Kitti)