A perinatális tanácsadásról

A perinatális tanácsadás az a hiánypótló egyéb végzettséget kiegészítő szakma, mely minden szülés és születés körüli esemény lélektani és szellemi tényezőjével hivatott foglalkozni. Tehát, nincs egyetlenegy körvonalazható módszer a perinatális tanácsadó kezében, hanem széles látókörű képzettségét az alapvégzettségére építve használja a nők, várandósok, anyák és családok támogatásához.

Természetesen fordulhatsz hozzám szülésfeldolgozás vagy szülésre hangolódás, sőt saját születésed feldolgozásának igényével is.

"A perinatális tudomány holisztikus, rendszerszemléletű megközelítése egyetlen egységes, transzgenerációs folyamatként kezeli a szülés-születés időszakát a fogantatástól a következő nemzedék megszületéséig, melyben a vonatkozó szakmák interdiszciplináris együttműködése kívánatos. A képzés egységes keretben foglalkozik az egészséges élettani folyamatokkal, illetve ezek kóros formáival, elakadásaival, kudarcaival. Ezzel is hangsúlyozza, hogy mindezek mögött egyetlen, egységes, természetes alapokon nyugvó folyamat rejlik. Ezzel egyúttal lehetőséget ad a szakembereknek, hogy a hagyományos képzésük rendszerint komplikációkra és patológiás formákra "kiélesített" szemléletüket az egészséges, természetes perinatális események megismerésével gazdagítsák."


Még több info itt.